Naufragi d’un pesquer a les costes Libaneses

Ahir, dia 20 d’abril de 2015, ens despertàrem amb la tràgica notícia del naufragi d’un pesquer a les costes Libaneses. En ell viatjaven unes 700 vides, persones com nosaltres que sols buscaven una vida millor de la que tenien als seus països d’orige. Però, com resulta massa habitual, als mitjans de la “contra-informació” de masses no els resulta una informació digna, i sols l’esmenten de passada. I el motiu? Molt simple, que les vides que s’han perdut eren d’immigrants. No obstant, fa prop d’un mes, tots els mitjans del món es van mobilitzar per cobrir i bombardejar-nos mediàticament d’una manera lasciva, amb tota classe d’informació relacionada amb l’accident d’avió del passat 26 de març.

Aquesta diferència substantiva en el tractament dels fets, és tan sols la punta de l’iceberg de la manipulació que sofrim dia a dia. Els mitjans, sotmesos als designis capitalistes i a les ingerències polítiques, sols ens conten el fet, però mai van més enllà. No ens diuen, per exemple, que aquestes persones han mort fugint de la misèria i la mort que l’espoliació econòmica de les potències comercials provoca a les seues terres. S’han vist coaccionades i presionades a escollir, entre fugir per poder viure d’una manera humana i en “llibertat” o morir víctimes d’un sistema que els ofega.

Hem de reivindicar la dignitat de totes les persones, siga quina siga la seua procedència. Els  éssers humans mereixem respecte, siguem com siguem.

Naufragi d’un pesquer a les costes Libaneses

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s