De què et serveix el procés electoral?

Tenim assumit que el nostre paper com a partícips de la vida política, consisteix en anar a votar cada 4 anys i deixar als polítics fer i desfer al seu gust. No volem veure, o potser no ens ho deixen veure, que el sistema partitocràtic vigent i l’electoralisme que comporta són un dels principals problemes de la nostra societat. Cada vot que rep un partit són diners públics que passaran a mans d’aquestos per financiar-se i suposadament “lluitar” a les institucions pels nostres interessos, els de la ciutadania. Però aquestos diners que vénen de l’estat, és a dir, de totes i cadascuna de nosaltres, s’utilitzaran més tard per a posar en pràctica polítiques socio-econòmiques capitalistes, i com tots i totes sabem,  aquestes sols beneficien a les èlits econòmiques i a la patronal. Sembla, en una societat com la nostra, que les institucions lluny d’estar al nostre servei, estan governades per les multinacionals i que els polítics no són més que simples titelles a les seues ordres.

El propi sistema capitalista es basa en la creació de benefici, és un fet conegut i consumat,  el capital es crea entre molts però és distribuit entre pocs. Aquesta dualitat en el repartiment de la riquesa ve motivat i sustentat per l’explotació laboral, on l’obrer (que és qui produeix i genera el benefici) es trenca l’esquena per poder viure mentre l’empresari obté el benefici a partir de la seua mà d’obra, és ahí quan entra en joc la maleïda plusvàlua.

Aleshores com anem assolir amb el vot, ja siga a partits purament de dretes (PPSOE, C’s…) o de les esquerres més o menys afins al capitalisme (EU, Compromís, Podemos…),  l’alliberament de la classe treballadora? La resposta és simple: no es pot. Ja hem comentat abans que aquestes polítiques que afavoreixen els privilegis de la burgesia van en contra del poble, perquè la patronal té uns interessos molt oposats als de la classe obrera, la nostra.

Amb tot, volem remarcar que la democràcia no consisteix en votar solament cada quatre anys, el poder no ha de ser una cúpula d’individus que actuen al seu lliure arbitri per crear normes i la resta, simplement ho hem d’acatar. El sistema piramidal actual, on el poder encara que suposadament naix del poble després es concentra en unes poques mans, és una dictadura disfressada. “Tot per al poble però sense preguntar-li”. Un vot cada cuatre anys no et legitima a prendre decisions en nom de tots. El poder vertical s’ha de transformar en  un d’horitzontal, on les decisions vagen de baix cap amunt i no de dalt cap avall, el que molt encertadament hom anomena assemblearisme popular; com hem dit abans no hi ha solució dins d’aquest sistema, però el camí cap al total alliberament del poble, es pot iniciar per moltes víes, però votar, no és una d’elles.

No et deixes enganyar pel teatre electoral que se’ns ven cada 4 anys, organitza’t i lluita contra aquest sistema genocida.

De què et serveix el procés electoral?

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s