Cap mordassa ens farà callar!

Demà dia 1 de juliol entrarà en vigor a l’estat espanyol la nova llei de seguretat ciutadana, més coneguda  com a “llei  mordassa”. Amb aquesta llei,el govern espanyol busca controlar la llibertat d’expressió de la ciutadania per mitjà de les forces de seguretat de l’estat que tenen sota el seu domini. Han sigut les contínues protestes i crítiques que han rebut i les habituals protestes al carrer, les que han motivat que donaren aquest pas, que significa  augmentar de forma escandalosa la repressió cap a la seua pròpia ciutadania amb l’objectiu d’instaurar el missatge de la por sobre els qui s’atrevisquen a obrir la boca contra els òrgans de poder de l’estat.

S’ha de dir que aquesta proposta es va aprovar el dia 27 de març a pesar de la negativa que va rebre el govern sobre aprovar-la per part  d’organismes internacionals com l’UE, l’ONU, o diverses ONG’s, que consideraven que aquestes mesures eren desproporcionades.

Aquestes són algunes de les sancions imposades pel Partit Popular, que ha sigut qui ha aprovat la llei aprofitant la seua majoria absoluta al congrés dels diputats:

-Sancions lleus (de 300 a 600€ de multa): exhibició d’objectes perillosos, faltes de respecte cap als agents, consum d’alcohol al carrer, escalar edificis o monuments, ocupació de qualsevol espai comú, públic o privat (okupes i acampades), etc.

-Sancions  greus (de  601  a  30.000€  de  multa): obstruir a l’autoritat (desnonaments), obstaculitzar carrers, resistència a l’autoritat, protestes no comunicades, plantar i cultivar drogues, portar drogues en llocs públics, difondre imatges o informació de la policia, etc.

-Sancions molt greus (de 30.001 a 600.000€ de multa): manifestacions no comunicades en infraestructures crítiques (centrals nuclears o aeroports), portar armes i explosius de forma il·legal, celebració d’espectacles públics o activitats recreatives quan hagen sigut  prohibides o suspeses a l’hora de solicitar-les.

A més, aquesta llei suposa una modificació de l’article 556 del Codi Penal, que regula el delicte de desobediència i atemptat contra l’autoritat, establint penes de 3 mesos a 1 any de presó, en els casos de resistència a l’autoritat i de fins a 6 anys si es fa en el context d’una manifestació. Així mateix, otorga als agents de seguretat privada potestats pròpies de la Policia.

Amb aquestes mesures, el govern pretén inculcar por a la societat per a què a l’hora d’anar a una manifestació o escriure alguna cosa contra ells o contra la corona a les xarxes socials, ens ho pensem dues vegades per a no ser sancionats.

No van a callar-nos, seguirem reivindicant el que és nostre i lluitant contra este estat policial on vivim.

Cap mordassa ens farà callar!

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s