Festes locals marcades pel maltractament animal

Este estiu ens vam trobar amb la notícia de que Compromís va retirar les ajudes als bous al carrer amb l’objectiu d’acabar amb les corregudes de bous. És un tant irònic que el nostre alcalde, perteneixent a les Corts, realitze tal esdeveniment al seu poble. Segons pareix, aquesta activitat costa més de 10.000€. Nosaltres creiem que amb eixos diners es poden fer esdeveniments més educatius i sobretot, no subvencionar el maltractament animal.

«Maltractament? Als bous al carrer no es maltracten els animals.» Sí, els maltracten. Estos dies ho hem pogut comprovar de primera mà. Ho fan de moltes formes diferents, i va des de el maltractament físic fins el psicològic.

Quin maltractament físic reben? Bé, aquest maltractament comença amb els trasllat dels animals, ja que abans d’eixir al carrer, es troben en uns cubículs minúsculs on l’animal en cap moment rep aigua ni menjar. No estem parlant de que es passen allí dins 10 minuts, no. Parlem d’hores i hores tancats, des de la prèvia de l’esdeveniment fins concloure aquest. Creiem que poca gent sabrà que abans d’eixir, els bous reben descàrregues elèctriques, suposadament per a aconseguir cabrejar-lo i així donar «més espectacle». Ja en el carrer, observem que part de l’organització dels bous tenen a les mans vares amb les que colpegen a l’animal, fet que està completament prohibit, però que segurament no tindrà conseqüències per als agressors. Després sempre trobem als «valents» que colpegen a l’animal de diverses formes, com per exemple patades, o l’agafen de les banyes. També vam podem observar que un bou es va enganxar a les barreres i va provocar que una banya es doblara. L’organització, en compte de retirar-lo per la lesió, el va tornar a traure, demostrant que els animals no li importen gens.

Tot açò condueix al maltractament psicològic, on l’animal manté durant tot l’esdeveniment uns nivell d’estrés altíssims degut a tot el mencionat abans. I es que no és gens agradable estar hores i hores baix el sol, sense menjar ni aigua, i haver de «donar espectacle» a un grup de persones que l’únic que volen es vore com un animal pateix per a passar el matí perquè no tenen res millor que fer.

D’altra banda, com tots sabreu, l’entrada de menors al recinte està completament prohibida, però no és ninguna sorpresa veure a xiquets i xiquetes de 12 a 15 anys a la part interior de les barreres, demostrant un any més que la seguretat a l’esdeveniment escasseja.

Bé, des de La Valldigna Antifeixista volem denunciar la celebració d’aquest esdeveniment, ja que el maltractament animal no hauria d’existir. Demanem al govern local que es replantetge la realització de l’esdeveniment als pròxims anys, perquè molt de prohibir circs amb animals però bé que finança els bous al carrer.

No estem parlant, com ja s’ha donat a conèixer, de la celebració d’un referèndum per a decidir sobre ells. Estem demanant que es promulgue una llei per a prohibir-los, ja que el maltractament animal no s’ha de votar a un referèndum, sinó que s’ha d’abolir. Els drets animals estàn per damunt de la democràcia.

Festes locals marcades pel maltractament animal

Un comentario en “Festes locals marcades pel maltractament animal

  1. […] “No es maltractament animal!” diran uns quants. Sí, ho és. Com comprovarem de primera mà a les passades festes locals. Us adjuntem l’article denúncia per a que ho comproveu, obriu els ulls i digueu que no, que no s’ha de permetre aquesta barbaritat: https://lavalldignaantifeixista.wordpress.com/2015/09/21/festes-locals-marcades-pel-maltractament-an… […]

    Me gusta

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s