Festes populars i sense maltractament

Aquesta setmana ens hem despertat i ens hem trobat amb que el govern municipal de Tavernes, amb Jordi Juan al capdavant, ha obert a la web de l’ajuntament una consulta ciutadana amb l’objectiu de recolzar-se en l’opinió ciutadana alhora de programar les festes locals del 2016. Les dues primeres preguntes tracten sobre les dates de les festes locals, concretament sobre quina setmana han de començar i la duració d’aquestes. El conflicte comença en la tercera pregunta, que és la següent: esteu d’acord que els bous al carrer formen part de la programació de festes? Anem a remuntar-nos a fets passats: l’alcalde de Tavernes, a més d’ostentar este càrrec, és també diputat a les Corts valencianes per Compromís, grup que va votar a favor de retirar les ajudes als bous al carrer amb l’objectiu d’acabar amb aquests esdeveniments que, a pesar de la negativa de molta gent, és maltractament animal. Només amb açò ja podem trobar-nos amb la doble cara de l’alcalde sobre un mateix tema, ja que donant una negativa a les Corts, pretén seguir permetent les corregudes de bous al nostre poble.

Voleu més proves? Fa pocs mesos, EUPV va presentar una moció per declarar Tavernes municipi contra maltractament animal, moció que va recolzar Compromís, i que, amb aquest recolzament, dita moció va quedar aprovada. Però fa dos dies, Compromís ha tornat a traure a votació el maltractament animal amb dues peguntes, una sobre els bous i l’altra sobre el tir i arrossegament. Nosaltres opinem que una decisió com esta no pot estar sotmesa a votació, sinó que ha d’abolir-se directament pel simple fet que ningún ésser viu té legitimitat per a decidir sobre la vida d’altres.

“No es maltractament animal!” diran uns quants. Sí, ho és. Com comprovarem de primera mà a les passades festes locals. Us adjuntem l’article denúncia per a que ho comproveu, obriu els ulls i digueu que no, que no s’ha de permetre aquesta barbaritat: https://lavalldignaantifeixista.wordpress.com/2015/09/21/festes-locals-marcades-pel-maltractament-animal/

Deixant a banda el maltractament animal, ens trobem amb una altra pregunta que ens desconcerta: unes festes locals amb artistes “grans” amb entrada? Es suposa que les festes locals, pagades amb diners públics, han de ser per a que tothom puga gaudir-ne d’elles, però, no obstant, l’ajuntament planteja “vetar” a una part de la població a gaudir d’un esdeveniment concret, ja siga amb una limitació d’aforament (que suposen que hi haurà) o mercantilitzant l’oci popular, deixant fora a una certa part de la població que no puga permetre’s pagar l’entrada de dit concert, i que, a priori, esdevindria l’esdeveniment estrela de les festes locals.

Aquestes tres preguntes, dues sobre el maltractament animal i una sobre els artistes, ens pareixen completament desafortunades. Ens pareix que el que es busca amb elles és només que rèdit polític per a poder fer els esdeveniments que tenen pensants recolzant-se en la votació ciutadana sense que ningú els puga dir res. És per això que ixca el que ixca, seguirà sent maltractament animal; i ixca el que ixca, portar artistes amb entrada provoca que certa gent no puga disfrutar de les seues festes locals. Pot ser legítim per a l’ajuntament, però al poble no ens val. Per unes festes locals populars i alternatives lliures de maltractament animal!

Festes populars i sense maltractament

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s